MERVİN KİTABININ ÖZETİ

Mervin, küçük yaşta annesinin ölümüyle sarsılmıştı. Üvey anne ile büyümüştü. Üvey annesi oldukça disiplinli ve hata kabul etmeyen acımasız bir anneydi. Mervin’in bir tanede Herman adında ağabeyi vardı. Herman, Berlin’e bir müzik okuluna pianist olmak üzere gönderilmişti. Mervin’de böylece yalnız kalmıştı. O dönemde Adolf Hitler başbakan olmuş, ülkeyi kötü günler beklemekteydi. Mervin’ in yeni öğretmeni ile düşünceleri de değişmişti. Hitler’i sevmeyen ve dindar olan babası Mervin’ in bu durumundan rahatsız ama baskı altında olduğundan ses çıkaramamaktaydı. Nazi partisine üye olmak isteyen Mervin’i babası, subay olmasının daha kolay olacağını ve 18 yaşını beklemek zorunda kalmayacağı konusunda Mervin’i ikna etmeye çalışıyor o düşüncelerden uzaklaştırmaya uğraşıyordu. Ülkede savaş başlamıştı. Almanya’nın sokakları darmaduman ve korkunç bir hal almıştı. Ülke savaşı kaybetmiş, askerler esir düşmüştü. Mervin ve 2 arkadaşı esir kampından kaçmış bir daha da görüşememişlerdi. 2 arkadaşının intihar haberini alan Mervin, olanlara bir anlam verememişti. Mervin, varoluşunu amansızca sorgulamakta ve kitaplar okumaktaydı. Tek dostu kütüphanedeki kız arkadaşıydı. Kütüphanede ‘İslam’ adında bir kitap görmüş ve okumuştu. Sorularının cevapları bu kitaptaydı. Kız arkadaşıyla birbirlerini bekleyeceklerine dair söz verip İslam ülkesi olan Türkiye’ye gitmek için gemiye binmişti.

Kitap Arkası
Savaşın getirdiği yıkım ve yalnızlığın ardından yaşanan sorgulamalar, barış özlemi ve bu atmosferde filizlenen gerçek bir aşkın öyküsü…

İkinci Dünya Savaşı yıllarında genç bir subay adayı olan Mervin'in kendi gerçeğini arama serüvenini okuyoruz bu kitapta.


Mervin'in çocukluğuna, okul maceralarına, eline ilk silah alışına, esaretine, esir kampından kaçışına, ailesi ve arkadaşları ile yaşadığı ilginç ve etkileyici olaylara tanık oluyor, onunla birlikte onun hayatını yaşıyoruz.
                                                                                                               Beyzanur Bolat

Yorumlar